Nye planter kan fås på mange måder

Planter i stue
Nye planter kan fås på mange måder
Henrik Andersen
-
17/04/2023
-

Lader du dig ofte friste til at købe planter, når du alligevel er i supermarkedet for at handle? Det er vi mange, der gør. Det kan være svært at gå forbi de flotte orkidéer og hawaiiblomster, der ofte står placeret iøjnefaldende og lyser op blandt dagligvarerne. Det er ekstra svært, hvis det er gråvejr udenfor eller du føler dig lidt trist.

Og der er så vidt ikke noget i vejen med at tage en ny plante hjem herfra i ny og næ. Kvaliteten er generelt god, og hvis planterne ellers har stået fri for træk i butikken, skal du nok kunne få glæde af dem i lang tid. Medmindre den plante, du har købt, rent faktisk ikke egner sig til forholdene i dit hjem eller er sværere at passe, end du evner.

Køb planter, der passer

Hvis du føler, at du har brug for grundig vejledning for at kunne finde planter til din bolig, er det en oplagt ide at besøge et plantecenter, en blomsterbutik eller lignende. Her kan du ofte spørge om hjælp fra en ansat, der kan stille de rigtige spørgsmål og derefter anbefale dig specifikke planter. Du får desuden et meget større udvalg at vælge imellem, samt muligheden for at tilkøbe potter, gødning, med mere.

Der findes også flere webshops, der sælger planter online. Blandt fordelene ved at handle her, er at du kan sidde i ro og mag derhjemme og tage dig god tid til at beslutte dig. Herved undgår du impulskøb. Desuden får du ofte en udførlig beskrivelse af plantens behov, når det kommer til lys, vand, temperaturer og så videre. Det gør det nemmere for dig at vælge varianter, der kan trives i dit hjem.

Lav din egne planter

Hvis du i forvejen har flere gode planter i dit hjem, og ønsker flere af samme slags, kan du med fordel gå i gang med at lave nye planter med dem. Det kan være meget nemmere, end du måske tror, da det ofte blot kræver lidt ekstra jord, potter og tålmodighed fra din side.

Det varierer fra plante til plante, hvordan de kan formeres. Du bør derfor starte med lidt research, enten på internettet eller biblioteket, hvor du kan låne mange informative bøger om stueplanter. For at kunne finde information om formering af en specifik plante, kræver det selvfølgelig, at du kender navnet på den. Hvis ikke du har dens præcise navn, kan plantefamilien, den tilhører, tit være nok.

Mangler du noget dine nye planter kan stå på, så overvej en planteopsats.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!